10 % rabatt på båtutbildningar

Svensk Båtutbildning ger läsare på Sjomanskap.se 10 % rabatt på distanskurs i Förarbevis. Anmäl dig genom att skicka en e-post och ange rabattkoden "Sjömanskap".


Navigering med Navionics och andra appar

Navigering med appar och kartplotter gör navigeringen lättare, men du behöver en del erfarenhet för att utnyttja funktionerna fullt ut.

Digitala sjökort är behändiga. När de fungerar. En del anser att man alltid ska ha med sig papperssjökort, risken att digitala sjökort slutar fungera är för stor.Sjökort

Ska du ut på långsegling blir papperssjökort dyrt. Papperssjökort för att segla från Stockholm till Göteberog kostar lika mycket som navigationsappar som tar dig runt jorden. Ska du ha sextant och kikare med kompass blir det billigare med fler surfplattor, extra batteri, hopfällbar solcell och vattentät förvaring till detta.

En intressant del av diskussionen om man kan segla enbart på digitala sjökort är att man sällan hör diskussioner om man kan segla på enbart sjökort på papper. Få har med sig en backup av sjökort på papper, trots att de kan blåsa bort eller blir vattenskadade.

När man ska ta förarbevis och kustskepparexampen utgår man ifrån att man inte har en GPS ombord eller digitala sjökort. En del ser det som ett bevis på att myndigheterna anser man inte ska lita på digitala sjökort och GPS. Samtidigt lägger myndigheterna mindre resurser på fyrar och andra hjälpmedel till navigering med argumentet att de inte används längre.

Digitala sjökortens svagheter

Allt är inte perfekt när man navigerar med en surfplatta. Ska du använda digitala sjökort bör du vara klar över vilka begränsningar digitala sjökort tillsammans med GPS har.

GPS har en fördröjning. Om du bara färdas i några få knop är detta ett litet problem. Färdas du i några tiotals knop i närheten av grund kan fördröjningen ha betydelse.

Digitala enheter kan sluta fungera. Se till att ha ordentligt med extra batterikapacitet och möjlighet att ladda. Det gäller speciellt om du är ute när det är kallt. Extra enheter bör också finnas till hands så om en slutar fungera kan du bara plocka fram en backup.

Känslighet för regn. Surfplattor och telefoner måste skyddas mot regnet. De blir också svårare att använda eftersom skärmen inte upptäcker våta fingrar. Samma sak gäller sjökort som är tryckt på papper. Därför trycker man sjökort på plast. Hur man kommer runt fuktproblemet med en surfplatta kan du se längre ned.

GPS kan visa fel. I stort sett har en GPS stor nogrannhet, men ibland får den för sig att du är på en annan plats. En del enheter är mer utsatta än andra för detta. Om du sätter på funktionen som spårar hur du rör dig kan du ibland se ett hopp i spåret. Det är mycket ovanligt, men det sker.

Navigationsappars fördelar

Lågt pris. Ska du röra dig över stora avstånd blir ett digitalt sjökort billigare. Med Navionics kan du köpa rättigheter till kartor över större delen av Europa för några hundra kronor.

Det är behändigt att hela tiden se på sjökortet var man befinner sig. Att inte oroa sig för grund öppnar upp möjligheter att komma in i områden där du annars inte skulle våga färdas. Överraskas du av dimma hittar du fram. Ingen mer dödräkning med strömmar, deviation och missvisning att ta hänsyn till. Du kan koncentrera dig på att upptäcka andra båtar.

Du får upp information direkt i appen. Har du glömt en symbol kan du trycka på den, du behöver inte leta i legenden.

Tidvatten och strömmar visas enkelt i sjökortet. Är du i områden med stora skillnader mellan ebb och flod underlättar det att få upp diagram över strömmar och tidvatten. Du slipper se i tabeller och strömkartor och räkna på hur det är i förhållande till tidvatten på någon känd plats. Är det UTC eller lokal tid som anges? Hur var det med sommartid? Två timmar kvar till lågvatten, vad är djupet just nu? Det är frågor du inte behöver ställa med digitala sjökort.

Sjökort med strömmar

Med ett digitalt sjökort är navigering i tidvattenområden enkel. Du får snabbt på ett lättförståligt sätt information om både strömmar och vattennivåer.

Du kan använda zoom. Genom att zooma in och ut och in kan du välja om du ska se detaljer eller få överblick över ett stort område.

Många av dessa för och nackdelar är en vanesak. Har du navigerat med papperssjökort i många decennier kan du till exempel uppleva att den förhållandevis lilla skärmen ger sämre överblick, trots möjlighet att zooma.

Personligen använder jag Navionics appar. Det ger mig möjlighet att installera på flera enheter, både telefoner och surfplattor. Jag har minst tre enheter ombord. Två är packade vattentätt i faradays bur så varken vatten eller blixtnedslag kan förstöra dem. Där har jag även extra batteri samt ihopfällbar solcell.

Tips till hur du använder Navionics

Det finns en del att tänka på när man använder ett digitalt sjökort. Det jag skriver under fungerar på Navionics, men många funktioner finns även i andra program.

Följ båten regniga dagar

En surfplatta är svår att hantera med våta fingrar. Att behöva trycka på skärmen för att flytta kartan när du nått kanten är svårt. Se därför till så du ställt in så  båten alltid är mitt i skärmen innan det blivit för fuktigt.

Ska du runt många öar är det svårt att hålla rätt på vart du ska utan att zooma ut. Markera den rutt du ska följa. På det sättet slipper du flytta runt på kartan, men kan hela tiden se till så båten är i mitten av skärmen.

Sonar charts

I Navionics kan man välja om man ska ha vanliga sjökort eller sonar charts. Sonar charts ger dig en bottenprofil med djupkurvor på en halv meter. Det kan verka bra att ha så detaljerade sjökort istället för att man bara får siffror med djup utspritt på sjökortet.

Informationen till sonar charts samas in av sonar på båtar och laddas upp till Navionics. Det gör att i tillägg till stor detaljrikdom kan informationen vara mer uppdaterad än på det vanliga sjökortet. Nackdelen är att djupkurvorna är interpolerade om ingen med sonar varit där. Med andra ord får du bästa gissningen med den data man har. Noggrannheten skapar falsk trygghet om hur det ser ut på botten.

Användarnas tillägg

En styrka med bland annat Navionics är möjligheten för användare att lägga till information. Inte minst information om ankringsplatser och marinor delar användarna med sig av och har gjort att gästhamnsguider blir allt mindre nödvändiga.

Sjökort

De officiella symbolerna säger att det är ankringsförbud. Någon har lagt till att detta är en ankringsplats. Vad stämmer?

Användarna kan även lägga till saker på sjökorten. Ta detta med en nypa salt. Om en symbol lagts till av en användare markeras den med ett plustecken. Ta dessa med en nypa salt, men om någon lagt till ett grund kan det vara bra att utgå ifrån att grundet finns där till motsatsen är bevisad.

Spåra på kryss

Genom att låta båten lämna ett spår efter sig på kartan när du kryssar kan du få nyttig information om hur du klarar av att ta höjd. Om vinkeln mellan styrbord och babord halsar är större än vanligt har du antingen motström eller möjlighet att trimma seglen.

Spåra för att se om du draggar

Det är inte bara när du färdas som spårning kan vara nyttig, även i ankringsviken kan det vara en nyttig funktion. Låt spårning vara påslagen så kan du få bekräftelse på om du draggar.

Sätt nålen dit du ska

Ibland ska man över långa avstånd, samtidigt måste man hålla rätt på grund i närheten. För att veta vilken kurs man ska hålla, även när man zoomar in på båten, kan man använda mätverktyget. Sätt en nål på båten och en på målet. Då får du ett streck du kan följa.

Genomsnittlig kurs på slingrig färd

Ibland är det svårt att hålla en rak kurs. Du kanske vill ha vindroder en dag med varierande vind. I några minuter är du för långt mot styrbord, för att sedan i några minuter vara för långt mot babord. Vad blir genomsnittet?

Återigen blir mätverktyget nyttigt. Sätt en nål dit du ska. Sätt den andra en bit akter om båten. Om båten håller sig runt strecket mellan nålarna har du rätt inställning. Om du kommer längre bort från strecket är det dags att justera kursen.